Out Loud
Σερβία-Ελλάδα 24/09/2026
Για τη League A, στην πρώτη αγωνιστική του Nations League, η Εθνική μας δοκιμάζεται στο Βελιγράδι απέναντι στους Σέρβους. Οι Πλάβι χωρίς κάποιο χειροπιαστό στόχο θα προσπαθήσουν να ορθώσουν ανάστημα και να σβήσουν τις κακές εμφανίσεις στα καλοκαιρινά φιλικά. Η Ελλάδα απ΄την άλλη ομοίως δεν έχει κάποιο εισιτήριο να κερδίσει αλλά θέλει να εδραιωθεί στην ευρωπαϊκή ελίτ και να εξαργυρώσει το ταλέντο των “ξενιτεμένων” παιχτών μέσω εντυπωσιακών αποτελεσμάτων.
PREVIEW
Από τα τέλη του 2025 ανέλαβε ο Βέλικο Παούνοβιτς – τι να προλάβει να κάνει σε δύο κρίσιμα παιχνίδια, το ένα μαλιστα κόντρα στην Αγγλία εκτός έδρας; Το…πουλάκι για το Μουντιαλ του 2026 είχε πετάξει και οι Σέρβοι το είδαν από την τηλεόραση. Είχαν φροντίσει βέβαια να φάνε τα μούτρα τους σε προκριματικό όμιλο που περιελάμβανε ακόμα την Αλβανία,τη Λετονία και την Ανδόρρα – μαντέψτε ποιος τους “έκλεψε” τη δεύτερη θέση μέσα από τα χέρια!
Το 2024 συμμετείχαν στο Euro αλλά απέτυχαν ξανά με δύο βαθμούς στον όμιλο. Όλα τα ανωτέρω συνοψίζουν εν πολλοίς τις πάγιες εμφανίσεις των Βαλκάνιων “γειτόνων” μας: το υλικό διαφημίζεται, είναι ικανό στα χαρτιά, στην πράξη όμως δεν έχει αφήσει παρακαταθήκη ούτε μία μεγάλη εμφάνιση, ούτε μία μεγάλη πρόκριση να θυμόμαστε και κάνουν την πάλαι ποτέ Σχολή των Πλάβι να μοιάζει με αναμνηστική πλακέτα στον τοίχο…
Στα του σήμερα, το Nations League είναι μια κάποια παρηγοριά: οι γηπεδούχοι κατάφεραν να παραμείνουν στη League A μετά από μπαράζ απέναντι στην Αυστρία και πλέον σε ένα δύσκολο όμιλο με Γερμανία και Ολλανδία, ο στόχος παραμένει ίδιος: θα χρειαστεί έστω να ξεπεράσουν την Ελλάδα στη βαθμολογία.
Απουσία της τελευταίας στιγμής ο πολύς Βλάχοβιτς, προστίθεται σε αυτή του Μίτροβιτς και εν τέλει ίσως δούμε βασικό επιθετικό τον Γιόβιτς!
Ένας προκριματικός όμιλος-λουκούμι για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 πήγε στον κάλαθο των αχρήστων: κόντρα σε Λευκορωσία, Δανία και Σκωτία καταφέραμε να τερματίσουμε τρίτοι, καταϊδρωμένοι και απογοητευμένοι. Μετά τη θριαμβευτική εμφάνιση κόντρα στους Λευκορώσους στο πρώτο ματς εντός, κάποιοι νόμισαν ότι όλα τελείωσαν, ο Γιοβάνοβιτς επέλεξε αφελώς επίθεση και όχι διαχείριση στα κρίσιμα και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.
Από υλικό, άλλο τίποτα. Τρεις τερματοφύλακες που λάμπουν στην Ευρώπη, σέντερ-μπακ αξιόλογα, ομάδα που σφύζει από νιάτα, εξτρέμ που αγωνίζονται σε τοπ επίπεδο και σέντερ-φορ σε Πορτογαλία και Ιταλία να διαπρέπουν. Δεν διαβάσατε τίποτα για χαφ διότι εκεί πονάει πραγματικά η Εθνική. Φιλότιμοι και εργατικοί παίχτες υπάρχουν (Τριάντης, Ζαφείρης,Κουρμπέλης,Μουζακίτης), αλλά με το ταβάνι να είναι εμφανές.
Βασικοί μας στόχοι πλέον η καθιέρωση στα υψηλά στρώματα, η διαχείριση των αποτελεσμάτων και επιτέλους η πρόκριση σε μεγάλη διοργάνωση μετά το 2014.
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
Oι αποδόσεις στο Ελλάδα-Σερβία προγνωστικά είναι μοιρασμένες με…μοιρογνωμόνιο. Ομάδες ικανές για όλα, ανάξιες εμπιστοσύνης, δεν γνωρίζουμε αν θα σκιστούν ή αν θα κάνουν αγγαρεία. Στις κάρτες (σφιχτός ο Σκανδιναβός ρεφ Νίμπεργκ) και στο αμφίσκορο δεν βγαίνει εύκολα άκρη, για ξερό σημείο ας μην το συζητήσουμε καλύτερα.
Δια της ατόπου οδηγούμαστε σε ένα διόλου απίθανο σενάριο: το εύρος 2-4 τερμάτων σε απόδοση 1,60 στη SuperBet καλύπτει πολλά ενδεχόμενα.
Η2Η ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
-Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 40η θέση της Fifa, οι φιλοξενούμενοι στη 46η.
– Οι Σέρβοι στα εννέα τελευταία παιχνίδια τους ανεξαρτήτως διοργάνωσης είδαν την εστία τους να παραβιάζεται.
-Η Εθνική μας ομάδα στα τέσσερα τελευταία της ματς, όλα φιλικά, δεν σημείωσε νίκη ενώ πέτυχε μόλις δύο γκολ.

